Politica de confidențialitate / Prelucrarea datelor cu caracter personal / Politica de utilizare a cookie-urilor


Definiții


date cu caracter personal - orice informație referitoare la o persoană fizică identificată sau identificabilă; o persoană identificabilă este acea persoană care poate fi identificată, direct sau indirect, în mod particular prin referire la un număr de identificare ori la unul sau la mai mulți factori specifici identității sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale etc;

prelucrarea datelor cu caracter personal - orice operațiune sau set de operațiuni care se efectuează asupra datelor cu caracter personal, prin mijloace automate sau neautomate, cum ar fi colectarea, înregistrarea, organizarea, stocarea, adaptarea ori modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvăluirea către terți prin transmitere, diseminare sau în orice alt mod, alăturarea ori combinarea, blocarea, ștergerea sau distrugerea. Ștergerea sau distrugerea se poate face la solicitarea expresa a unui client, pentru orice situație, excepție situațiilor impuse de lege, când aceste date au fost utilizate în mod expres pentru finalizarea contract prin întocmirea facturii fiscale, a chitanței fiscale și a documentelor de transport în vederea livrării comenzii;

stocarea – păstrarea pe orice fel de suport a datelor cu caracter personal culese;

suport durabil - orice instrument care permite consumatorului sau profesionistului să stocheze informaţii care îi sunt adresate personal, într-un mod accesibil pentru referințe ulterioare pentru o perioadă de timp adecvată, în vederea informării, şi care permite reproducerea neschimbată a informaţiilor stocate. Email-ul este considerat un suport durabil, conținutul informațional aflat în corpul unui email păstrându-se nealterat în serverele dedicate și în calculatoarele utilizate pentru respectiva corespondență.

sistem de evidență a datelor cu caracter personal
- orice structură organizată de date cu caracter personal, accesibilă potrivit unor criterii determinate, indiferent dacă această structură este organizată în mod centralizat ori descentralizat sau este repartizată după criterii funcționale ori geografice; Acesta este păstrat în condiții criptate, asigurându-se o securitate a datelor împotriva unor accesări și utilizări neautorizate.

operator - orice persoană fizică sau juridică, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritățile publice, instituțiile și structurile teritoriale ale acestora, care stabilește scopul și mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal;

terț - orice persoană fizică sau juridică, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritățile publice, instituțiile și structurile teritoriale ale acestora, alta decât persoana vizată, operatorul ori persoana împuternicită sau persoanele care, sub autoritatea directă a operatorului sau a persoanei împuternicite, sunt autorizate să prelucreze date;

destinatar - orice persoană fizică sau juridică, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritățile publice, instituțiile și structurile teritoriale ale acestora, căreia îi sunt dezvăluite date, indiferent dacă este sau nu terț; autoritățile publice cărora li se comunică date în cadrul unei competențe speciale de ancheta nu vor fi considerate destinatari (ex. Poliție, procuratură, criminalistică, judecătorie etc);

date anonime - date care, datorită originii sau modalității specifice de prelucrare, nu pot fi asociate cu o persoană identificată sau identificabilă;

date de tip “business contact” – date care includ numele, funcția, adresa de business, numărul de telefon sau adresa e-mail a unui angajat al unei organizații, în aceasta calitate. Datele tip “business contact” nu intră în categoria datelor cu caracter personal;

date statistice - date care au fost obținute ca urmare a prelucrării de către operator a datelor cu caracter personal, dar care nu pot fi folosite la identificarea unei persoane și sunt folosite exclusiv pentru scopuri statistice și/sau de informare, promovare.

Prelucrarea datelor cu caracter personal


Compania prelucrează datele cu caracter personal ale Cumpărătorilor/Clienților înregistrați, prin mijloace interne automatizate și manuale. Scopul acestei colectări este de a permite întocmirea facturilor fiscale de servicii și produse, livrării comenzilor plasate, colectarea creanțelor (al prețului total al comenzii).

Conform EU 679/2016 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, clienții înregistrați beneficiază de dreptul de acces, de intervenție asupra datelor și de dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale. Totodată, clienții au dreptul de a se opune prelucrării datelor personale care îi privesc și să solicite ștergerea datelor* (excepție în situațiile impuse de lege, pentru îndeplinirea unei obligații legale, conform GDPR Legalitatea prelucrării din EU 679/2016, art 6 lit. a, b și c).

Pentru exercitarea acestor drepturi, clientul se poate adresa în scris pe adresa de e-mail: dezactivare@arhidesign.ro. De asemenea, clienților le este recunoscut dreptul de a se adresa justiției. Numărul de înregistrare al S.C. Arhi Design S.R.L. în Registrul de evidență a operatorilor de date cu caracter personal este 30261.

Observație:

*orice persoană are dreptul de a se opune, în mod gratuit și fără nicio justificare, la prelucrarea datelor sale personale în scopuri de marketing direct (altele decât cele impuse de legile în vigoare).

Din motive legale, toate informațiile legate de comenzi trebuie păstrate pentru o perioadă de timp reglementată legal, timp în care nu pot fi șterse.

Pentru a șterge contul tău de pe site-ul www.arhidesign.ro conform dreptului de "a fi uitat", te rugăm să trimiți un e-mail pe adresa: dezactivare@arhidesign.ro. Pentru informații adiționale te rugăm să contactezi Serviciul Clienți prin mijloacele recomandate în secțiunea Contact.

Arhi Design poate colecta de la dvs. date cu caracter personal, dar numai cu acordul dvs. și dacă ni le furnizați voluntar. Formularul de comandă prezentat pe website cere informații prin care puteți fi identificat sau prin care vă putem contacta, acestea fiind din categoria datelor de tip “business contact”.

Folosim datele cu caracter personal colectate în următoarele scopuri:

-Pentru a ne asigura ca pagina web este relevanța nevoilor dumneavoastră
-Pentru a livra serviciile și produsele pe care le-ați cerut sau achiziționat
-Pentru a ne ajuta să cream și să publicăm conținutul cel mai relevant pentru dvs.
-Pentru a asigura accesul la secțiuni cu acces limitat ale site-ului
-Pentru a factura, a coresponda, a încheia contracte și anexe la contracte, a efectua plăți

Arhi Design colectează informații și le prelucrează în date statistice despre ce pagini accesați în interiorul site-ului, inclusiv adresa IP de la care site-ul este vizitat.

În diferite secțiuni din site se găsesc link-uri pentru a ne trimite un mesaj e-mail. Adresa dvs. de e-mail este folosită pentru a vă trimite un răspuns și mesajul dvs. este reținut pentru referințe viitoare în cazul în care decideți să ne contactati din nou. Adresa dvs. de e-mail și numele furnizat intră în categoria datelor tip “business contact”, așa cum sunt ele definite în Reglementările UE  GDPR 679/2016

Arhi Design poate dezvălui datele cu caracter personal către terți dacă acest lucru este cerut de lege sau în cazurile de bună credință în care aceste acțiuni sunt necesare pentru: (a) conformarea la rigorile legii; (b) protejarea și apărarea drepturilor de proprietate ale Arhi Design și ale site-urilor sale web sau (c) acționarea în circumstanțe de urgență pentru protejarea siguranței personale a angajaților, utilizatorilor de produse sau servicii sau a persoanelor publice.


Atunci când suntem solicitați să furnizăm date cu caracter personal sau ni se permite acest lucru, vor fi dezvăluite doar acele date necesare îndeplinirii obiectului solicitării. Arhi Design nu vinde, schimbă sau închiriază date cu caracter personal către terți.

Colectarea de date cu caracter personal pe pagina de plată


Pentru efectuarea unei plăți, sunt necesare date cu caracter personal. La plata prin card bancar, sunteți transferat direct pe site-ul securizat al procesatorului de plăți, și de aceea formularele de plată online prezentate, trebuie completate cu toate informațiile solicitate și marcate a fi obligatorii, inclusiv datele cu caracter personal.


Datele cu caracter personal introduse pe site-ul secure.mobilPay.ro sunt intrebuințate pentru:

-efectuarea plății online
-asigurarea securității tranzactiei e-Commerce / plății online prin aplicarea de filtre antifraudă

Datele cu caracter personal vor putea fi dezvaluite fara consimtamantul dvs. in caz de litigii / dispute privind fraudele la plata catre urmatorii destinatari: Bancile implicate in platile online, Organismele Internationale de Carduri si Furnizori de servicii / produse, respectiv conform prevederilor Legii 506/2004, catre institutiile abilitate.

Prin continuarea procesului de comanda pe acest site, va exprimati expres consimtamantul cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal in sistemul de evidenta informatizat de catre S.C. ARHI DESIGN S.R.L., in scopurile legale declarate mai sus, in calitatea acestuia de operator de date cu caracter personal inregistrat cu numarul 30261, conform cu GDPR 679/2016, art. 6 lit. 1, b, si c. Pentru orice alte scopuri de utilizare a datelor cu caracter personal este nevoie sa va exprimati explicit acordul, fie in secventa de sesiune a unei comenzi, fie in contul dumneavoastra de pe site-ul nostru prin bifarea unei casute dedicate.

Utilizarea datelor cu caracter personal


1.  Scop statistic

Arhi Design S.R.L. poate folosi datele statistice sau datele anonime rezultate in urma prelucrarii in calitatea sa de operator in urmatoarele scopuri:

-realizarii de analize / rapoarte pentru optimizarea modului de navigare incadrul site-ului
-realizarii de informari la nivel de interes specific domeniului de activitate

2. Scop promotional/publicitar (de primire pe email/fax/posta/sms a unor informari de tipul):
- Voucher (cod promo) de achizitie produse cu discount, cu ocazia zilei de nastere, a unor sarbatori sau evenimente de sezon
- Chestionar de satisfactie
- Chestionar de feedback
- Recomandari bazate pe comenzile precendente
- Notificari de sistem
- Promotii si oferte (tip newsletter)
- Informari despre produse aflate in promotii curente si regasite in isotircul de navigare sau in lista de favorite.

Utilizarea datelor dumneavoastra cu caracter personal in scopurile prezentate de mai sus se va face doar in conditia in care v-ati exprimat explicit acceptul (acordul) de primire a celor de mai sus, prin bifarea casutei dedicate prezente in secventa de verificare email sau in cadrul plasarii unei comenzi sau in contul dvs. de pe site.

Securitatea datelor colectate


Arhi Design S.R.L. utilizeaza metode si tehnologii de securitate, impreuna cu politici aplicate salariatilor si proceduri de lucru, inclusiv de control si monitorizare, pentru a proteja datele colectate conform prevederilor legale in vigoare.
Serverele pe care este gazduit site-ul sunt protejate de acces fizic si la distanta limitat, fiind instalate in incinte adecvate tehnic si din punct de vedere al securitatii. Depunem toate eforturile rezonabile, justificate comercial pentru a va proteja datele cu caracter personal colectate, analizam noile tehnologii in domeniu si, atunci cand si daca este cazul, le aplicam in vederea dezvoltarii sistemelor noastre de securitate. De asemenea, infrastructura hardware si software utilizata de catre societatea Arhi Design S.R.L. este periodic analizata din punct de vedere al securitatii.

Politica de utilizare a cookie-urilor


Acest website foloseste cookie-uri proprii si de la terti pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia. Navigand pe acest website, este nevoie sa va exprimati acordul explicit asupra folosirii cookie-urilor. In caz contrar nu puteti beneficia de o parte importanta a functiunilor acestui site.

Un "Internet Cookie" (termen cunoscut si ca "browser cookie" sau "HTTP cookie" sau pur si simplu "cookie") este un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se acceseaza Internetul.

Cookie-ul este instalat prin solicitara emisa de catre un web-server unui browser. Un cookie este format din 2 parti: numele si continutul sau valoarea cookie-ului. Cookie-urile inregistreaza IP-ului (numarul de internet protocol) al calculatorului dupa care accesati site-ul, in scopul de a putea sa va prezentam in orice moment istoricul de navigare personala, articolele comandate si alte facilitati specifice cumparaturilor online. Unele cookie-uri sunt folosite exclusiv pentru o singura sesiune (session cookies) si nu mai sunt retinute o data ce utilizatorul a parasit website-ul si unele cookie-uri sunt retinute si refolosite de fiecare data cand utilizatorul revine pe acel website ('cookie-uri permanente'). Cu toate acestea, cookie-urile pot fi sterse in orice moment de utilizator, folosind setarile browserului.

Va recomandam sa va particularizati setarile browserului in ceea ce priveste cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil al securitatii utilizarii cookie-urilor si daca sunteti utilizator unic al calculatorului de pe care accesati prin browsere diferite website-uri, puteti seta termene de expirare lungi pentru stocarea istoricului de navigare si al altor date de acces, astfel ca veti evita scrierea datelor de logare sau a unor adrese lungi de site, de fiecare data cand doriti sa repetati o anumita experienta de vizitare/cumparare.

Daca accesul la calculator se face intr-o partajare comuna cu alte persoane, puteti lua in considerare setarea browserului pentru a sterge datele individuale de navigare de fiecare data cand inchideti browserul. Aceasta este o varianta de a accesa site-urile care plaseaza cookie-uri si de a sterge orice informatie de vizitare la inchiderea sesiunii navigare. Este recomandat sa va instalati aplicatii antispyware actualizate. Cu o intelegere clara a modului lor de operare si a beneficiilor pe care le aduc, puteti lua masurile necesare de securitate astel incat sa puteti naviga cu incredere pe internet. Dezactivarea si refuzul de a primi cookie-uri va micsora satisfactia unei experiente depline in vizita pe site-ul nostru. Browser-ele moderne ofera posibilitatea de schimbare a setarile de cookie-uri. Aceste setari se gasesc de regula in meniul de “preferinte/optiuni” ale browser-ului. Adresele de mai jos pot fi folositoare, pentru a intelege mai bine modul practic de setare.

Cookie settings in Chrome
Cookie settings in Firefox

Pentru o transparenta totala va oferim posibilitatea consimțământului potrivit RGPD (GDPR conform EU679/2016) si/sau retragerea consimțământului in orice moment, daca ulterior veti dori acest lucru.

Va asiguram dreptul la granularitatea acordului, adica posibilitatea de a bifa cate un acord pentru fiecare scop in parte, inmod independent unele de altele. Aceste acorduri detaliate le puteti face, dand click pe “Setari Cookie-uri” si veti naviga la pagina de setari cookies.

Ne dorim ca aceste detalii, exprimate intr-un limbaj clar si onest sa va ajute in luarea celei mai bune decizii de acord, in functie de dorinta dvs.
Oricare vizitator poate accepta fie toate cookie-urile, fie doar pe unele dintre ele.

Prin intrarea prima data pe site-ul Arhi Design vedeti in partea inferioara a paginii banner-ul dedicat sectiunii de cookies.

- La afisarea  bannerului, puteti da click pe butonul verde - doar atunci se scriu toate cookies-urile și bannerul dispare.
- Dacă dati click pe “X” bannerul dispare fără alte acțiuni si cookies-urile raman inactive.
- Dacă dati click pe “Setări cookie-uri” se navighează la pagina de setări cookie-uri si puteti alege ce doriti pentru activare.

Pagina setări cookie-uri


La nivelul acestei pagini puteti da OK-ul pentru diverse categorii de cookies care nu sunt indispensabile, dar va ofera o experienta totala, discreta de navigare moderna, beneficiind de toate facilitatile pe care dorim sa vi le oferim.
Setari Cookie-uri     De acord cu toate      Salvare 
    


Despre cookie-uri

Cookie-urile sunt fișiere minuscule de tip text pe care serverul nostru le salvează pe calculatorul Dvs. pentru a va oferi o navigare în condiții de siguranță și o experienta cat mai plăcută.
Niciunul dintre aceste fișiere nu conține informații cu caracter personal, care sa poată sa va identifice. Preferințele Dvs. sunt memorate astfel încât Intimitatea Dvs. sa fie protejată.


Cookie-uri strict necesare

-Asigura securitatea navigării pe site.
-Permit functionarea cosului de cumparaturi.
-Retin preferintele Dvs in materie de cookies.
-Sunt mereu active si nu pot fi dezactivate.

-Ne permit sa alcătuim statistici în legătură cu preferințele vizitatorilor care navighează pe site-ul nostru
-Ne ajuta sa fim mai buni și mai rapizi când va oferim produse și servicii care sa va fie utile și plăcute

Lista acestora:
<un sir de 40 caracter ealeatorii>, _ga, _gat_UA-555333111-1, _gid, _hjIncludedInSample , PHPSESSID, XSRF-TOKEN, arhidesign-cookies, cookies-warning, laravel_session, user_cart, remember_web_<sir de caractere>

 ✔

Cookie-uri pentru chat

-Permit folosirea ferestrei de mesaje-text (chat) pentru a  lua legătura cu noi

Lista acestora:
TawkConnectionTime, Tawk_59ae652fc28eca75e461e2cf, __tawkuuid, __cfduid

 X

Cookie-uri pentru confort complet

-Asigura maximum de confort în timpul navigării pe site
-Permit adaugarea de produse la “Favorite”
-Rețin istoricul produselor pe care le-ați vizualizat

Lista acestora:
User_favorites, user_history, user_history_extended

 X


  De acord cu toate .  Salvare



- Opțiunea din dreptul “Cookies strict necesare” e mereu bifata și nu se poate modifica de user
- Celelalte opțiuni – default (implicit) nebifat și toggle (mutare) prin click nebifat-bifat
- Dacă dati click pe “De acord cu toate” se bifeaza toate și se revine la pagina de unde s-a ajuns aici.
- Dacă dati click pe “Salvare” se memorează starea fiecărei opțiuni și se revine la pagina de unde s-a ajuns aici.


Retragerea consimțământului


In partea de sus a paginii de pornire (home page), in partea dreapta aveti o iconita denumita COOKIES, in mod explicit.

Dati dati la click veti ajunge din nou la pagina de setări cookies, unde puteti debifa anumite optiuni.


Detalii in funcționarea website-ului în funcție de starea cookie-urilor


1. Dacă NU sunt active cookie-urile pt comunicații și veti da click pe chat-box sau pe “Asistenta”->“Vorbește cu un consultant”, va aparea un pop-up care va cere activarea cookie-urilor necesare pentru inititerea sesiunii de chat (comunicare bidirectionala cu un operator). Aveti Opțiunea “OK” sau “X”. Doar daca se înregistrează consimțământul se scriu cookie-urile și începe sesiunea de chat.

2. Dacă NU sunt active cookie-urile pentru confort complet, se va cere în mod similar activarea cookies-urilor necesare daca veti da click pe “Adăugare la favorite”.

3. Dacă, in calitate de vizitator pe site-ul Arhi Design, aveti pre-setată opțiunea “Do Not Track” (DNT) din browser, veti fi intrebat printr-un pop-up dacă permiteti tracking-ul pentru acest website. Daca nu permiteti, nu se activeaza cookie-urile de tracking (identificarea IP-ul de apelare pentru formarea istoricului de navigare pe site si expunerea paginilor/articolelor vizitate de dvs. , la viitoare vizita pe site.

4. Toate opțiunile pe care le bifati in calitate de vizitator sunt înregistrate, pentru a va putea da detalii despre in cazul in care veti face o solicitare in acest sens,

Pentru mai multe informatii despre cookie-uri si la ce sunt utilizate, pot fi accesate bibliotecile tehnice de mai jos:

All About Cookies

Dispozitii Finale


Legaturi externe


Site-ul poate contine legaturi spre alte website-uri, in afara controlului Arhi Design SRL, website-uri pe care credem ca le veti aprecia ca fiind utile. Daca accesati aceste link-uri, veti accesa/vizita website-uri care pot avea o “Politica de confidentialitate / Prelucrarea datelor cu caracter personal / Politica de utilizare a cookies-urilor” si “Termeni si Conditii”, diferite de Arhi Design SRL.

 

Referinte Politici de Confidentialitate


Daca aveti intrebari legate de Politica de Confidentialitate sau doriti sa fiti informat asupra datelor cu caracter personal prelucrate de catre Arhi Design SRL si care va privesc direct, va rugam sa ne contactati.

 

Termeni si conditii de utilizare


Va rugam sa accesati si sectiunea Termeni si conditii de utilizare care se aplica de asemenea accesului / vizitei dvs. pe site. Prezentele conditii reprezinta contractul la distanta intre client si vanzator.

 Legislatie


Politica de confidentialitate se supune legislatiei romane. In caz de litigiu, se va incerca mai intai o rezolvare pe cale amiabila, in termen de 30 de zile lucratoare de la inregistrarea reclamatiei la sediul Arhi Design SRL. In cazul in care nu se poate ajunge la o intelegere in termenul precizat anterior, va fi considerata competenta instanta judecatoreasca din aceeasi structura administrativa cu sediul Arhi Design SRL.