POLITICA DE CONFIDENTIALITATE / PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

POLITICA DE UTILIZARE A COOKIE-URILOR



Definitii
date cu caracter personal - orice informatii referitoare la o persoana fizica identificata sau identificabila; o persoana identificabila este acea persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in mod particular prin referire la un numar de identificare ori la unul sau la mai multi factori specifici identitatii sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale etc;
prelucrarea datelor cu caracter personal - orice operatiune sau set de operatiuni care se efectueaza asupra datelor cu caracter personal, prin mijloace automate sau neautomate, cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea, stocarea, adaptarea ori modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvaluirea catre terti prin transmitere, diseminare sau in orice alt mod, alaturarea ori combinarea, blocarea, stergerea sau distrugerea. Setergerea sau distrugerea se poate face la solicitarea expresa a unui client, pentru orice situatie, exceptie situatiilor impuse de lege, cand aceste date au fost utilizate in mod expres pentru finalizarea contract prin intocmirea facturii fiscale, a chitantei fiscale si a documentelor de transport in vederea livrarii comenzii;
stocarea – pastrarea pe orice fel de suport a datelor cu caracter personal culese;
suport durabil - orice instrument care permite consumatorului sau profesionistului să stocheze informaţii care îi sunt adresate personal, într-un mod accesibil pentru referinţe ulterioare pentru o perioadă de timp adecvată, în vederea informării, şi care permite reproducerea neschimbată a informaţiilor stocate. Email-ul este considerat un suport durabil, continutul informational aflat in corpul unui email pastrandu-se nealterat in serverele dedicate si in calculatoarele utilizate pentru respectiva corespondenta.
sistem de evidenta a datelor cu caracter personal - orice structura organizata de date cu caracter personal, accesibila potrivit unor criterii determinate, indiferent daca aceasta structura este organizata in mod centralizat ori descentralizat sau este repartizata dupa criterii functionale ori geografice; Acesta este pastrat in conditii criptate, asigurandu-se o securitate a datelor impotriva unor accesari si utilizari neautorizate.
operator - orice persoana fizica sau juridica, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritatile publice, institutiile si structurile teritoriale ale acestora, care stabileste scopul si mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal;
tert - orice persoana fizica sau juridica, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritatile publice, institutiile si structurile teritoriale ale acestora, alta decat persoana vizata, operatorul ori persoana imputernicita sau persoanele care, sub autoritatea directa a operatorului sau a persoanei imputernicite, sunt autorizate sa prelucreze date;
destinatar - orice persoana fizica sau juridica, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritatile publice, institutiile si structurile teritoriale ale acestora, careia ii sunt dezvaluite date, indiferent daca este sau nu tert; autoritatile publice carora li se comunica date in cadrul unei competente speciale de ancheta nu vor fi considerate destinatari (ex. Politie, procuratura, criminalistica, judecatorie etc);
date anonime - date care, datorita originii sau modalitatii specifice de prelucrare, nu pot fi asociate cu o persoana identificata sau identificabila;
date de tip “business contact” – date care includ numele, functia, adresa de business, numarul de telefon sau adresa e-mail a unui angajat al unei organizatii, in aceasta calitate. Datele tip “business contact” nu intra in categoria datelor cu caracter personal;
date statistice - date care au fost obtinute ca urmare a prelucrarii de catre operator a datelor cu caracter personal, dar care nu pot fi folosite la identificarea unei persoane si sunt folosite exclusiv pentru scopuri statistice si/sau de informare, promovare.
    Compania prelucrează datele cu caracter personal ale Cumparatorilor/Clientilor inregistrati, prin mijloace interne automatizate si manuale. Scopul acestei colectari este de a permite intocmirea facturilor fiscale de servicii si produse, livrarii comenzilor plasate, colectarea creantelor (al pretului total al comenzii).
    Conform Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, clientii inregistrati beneficiaza de dreptul de acces, de interventie asupra datelor si de dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale. Totodata, clientii au dreptul de a se opune prelucrarii datelor personale care ii privesc si sa solicite stergerea datelor* (exceptie in situatiile impuse de lege, pentru indeplinirea unei obligatii legale, conform GDPR Legalitatea prelucrării din EU 679/2016, art 6 lit. a, b si c).
    Pentru exercitarea acestor drepturi, clientul se poate adresa in scris pe adresa de e-mail: dezactivare@arhidesign.ro. De asemenea, clientilor le este recunoscut dreptul de a se adresa justitiei. Numarul de inregistrare al S.C. Arhi Design S.R.L. in Registrul de evidenta a operatorilor de date cu caracter personal este 30261.
Observatie:
*orice persoana are dreptul de a se opune, in mod gratuit si fara nicio justificare, la prelucrarea datelor sale personale in scopuri de marketing direct (altele decat cele impuse de legile in vigoare).
    Din motive legale, toate informatiile legate de comenzi trebuie pastrate pentru o perioada de timp reglementata legal, timp in care nu pot fi sterse.
    Pentru a sterge contul tau de pe site-ul www.arhidesign.ro conform dreptului de "a fi uitat", te rugam sa trimiti un email pe adresa dezactivare@arhidesign.ro. Pentru informatii aditionale te rugam sa contactezi Serviciul Clienti prin mijloacele recomandate in sectiunea Contact.
    Acest website foloseste cookie-uri proprii si de la terti pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia. Navigand pe acest website, este nevoie sa va exprimati acordul explicit asupra folosirii cookie-urilor. In caz contrar nu puteti beneficia de o parte importanta a functiunilor acestui site.
    Un "Internet Cookie" (termen cunoscut si ca "browser cookie" sau "HTTP cookie" sau pur si simplu "cookie") este un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se acceseaza Internetul.
    Cookie-ul este instalat prin solicitara emisa de catre un web-server unui browser. Un cookie este format din 2 parti: numele si continutul sau valoarea cookie-ului. Cookie-urile inregistreaza IP-ului (numarul de internet protocol) al calculatorului dupa care accesati site-ul, in scopul de a putea sa va prezentam in orice moment istoricul de navigare personala, articolele comandate si alte facilitati specifice cumparaturilor online. Unele cookie-uri sunt folosite exclusiv pentru o singura sesiune (session cookies) si nu mai sunt retinute o data ce utilizatorul a parasit website-ul si unele cookie-uri sunt retinute si refolosite de fiecare data cand utilizatorul revine pe acel website ('cookie-uri permanente'). Cu toate acestea, cookie-urile pot fi sterse in orice moment de utilizator, folosind setarile browserului.
    Va recomandam sa va particularizati setarile browserului in ceea ce priveste cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil al securitatii utilizarii cookie-urilor si daca sunteti utilizator unic al calculatorului de pe care accesati prin browsere diferite website-uri, puteti seta termene de expirare lungi pentru stocarea istoricului de navigare si al altor date de acces, astfel ca veti evita scrierea datelor de logare sau a unor adrese lungi de site, de fiecare data cand doriti sa repetati o anumita experienta de vizitare/cumparare.
    Daca accesul la calculator se face intr-o partajare comuna cu alte persoane, puteti lua in considerare setarea browserului pentru a sterge datele individuale de navigare de fiecare data cand inchideti browserul. Aceasta este o varianta de a accesa site-urile care plaseaza cookie-uri si de a sterge orice informatie de vizitare la inchiderea sesiunii navigare.
Este recomandat sa va instalati aplicatii antispyware actualizate.
    Cu o intelegere clara a modului lor de operare si a beneficiilor pe care le aduc, puteti lua masurile necesare de securitate astel incat sa puteti naviga cu incredere pe internet. Dezactivarea si refuzul de a primi cookie-uri va ingreuna vizita pe site-ul nostru.
    Browser-ele moderne ofera posibilitatea de schimbare a setarile de cookie-uri. Aceste setari se gasesc de regula in meniul de “preferinte/optiuni” ale browser-ului.
    Adresele de mai jos pot fi folositoare, pentru a intelege mai bine modul practic de setare.
Cookie settings in ChromeCookie settings in Internet ExplorerCookie settings in Firefox
    Pentru mai multe informatii despre cookie-uri si la ce sunt utilizate, pot fi accesate bibliotecile tehnice de mai jos:
All About CookiesMicrosoft Cookies guide
    Arhi Design poate colecta de la dvs. date cu caracter personal, dar numai cu acordul dvs. si daca ni le furnizati voluntar. Formularul de comanda prezentat pe website cere informatii prin care puteti fi identificat sau prin care va putem contacta, acestea fiind din categoria datelor de tip “business contact”.
 
Folosim datele cu caracter personal colectate in urmatoarele scopuri:
Pentru a ne asigura ca pagina web este relevanta nevoilor dumneavoastra
Pentru a livra serviciile si produsele pe care le-ati cerut sau achizitionat
Pentru a ne ajuta sa cream si sa publicam continutul cel mai relevant pentru dvs.
Pentru a asigura accesul la sectiuni cu acces limitat ale site-ului
Pentru a factura, a coresponda, a incheia contracte si anexe la contracte, a efectua plati
 
    Arhi Design colecteaza informatii si le prelucreaza in date statistice despre ce pagini accesati in interiorul site-ului, inclusiv adresa IP de la care site-ul este vizitat.
 
    In diferite sectiuni din site se gasesc link-uri pentru a ne trimite un mesaj e-mail. Adresa dvs. de e-mail este folosita pentru a va trimite un raspuns si mesajul dvs. este retinut pentru referinte viitoare in cazul in care decideti sa ne contactati din nou. Adresa dvs. de e-mail si numele furnizat intra in categoria datelor tip “business contact”, asa cum sunt ele definite in Reglementarile UE  GDPR 679/2016
 
    Arhi Design poate dezvalui datele cu caracter personal catre terti daca acest lucru este cerut de lege sau in cazurile de buna credinta in care aceste actiuni sunt necesare pentru: (a) conformarea la rigorile legii; (b) protejarea si apararea drepturilor de proprietate ale Arhi Design si ale site-urilor sale web sau (c) actionarea in circumstante de urgenta pentru protejarea sigurantei personale a angajatilor, utilizatorilor de produse sau servicii sau a persoanelor publice.
 
    Atunci cand suntem solicitati sa furnizam date cu caracter personal sau ni se permite acest lucru, vor fi dezvaluite doar acele date necesare indeplinirii obiectului solicitarii. Arhi Design nu vinde, schimba sau inchiriaza date cu caracter personal catre terti.
 
Colectarea de date cu caracter personal pe pagina de plata
    Pentru efectuarea unei plati, sunt necesare date cu caracter personal. La plata prin card bancar, sunteti transferat direct pe site-ul securizat al procesatorului de plati, si de aceea formularele de plata online prezentate, trebuie completate cu toate informatiile solicitate si marcate a fi obligatorii, inclusiv datele cu caracter personal.
    Datele cu caracter personal introduse pe site-ul secure.mobilPay.ro sunt intrebuintate pentru:
efectuarea platii online
asigurarea securitatii tranzactiei e-Commerce / platii online prin aplicarea de filtre antifrauda
    Datele cu caracter personal vor putea fi dezvaluite fara consimtamantul dvs. in caz de litigii / dispute privind fraudele la plata catre urmatorii destinatari: Bancile implicate in platile online, Organismele Internationale de Carduri si Furnizori de servicii / produse, respectiv conform prevederilor Legii 506/2004, catre institutiile abilitate.
 
    Prin continuarea procesului de comanda pe acest site, va exprimati expres consimtamantul cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal in sistemul de evidenta informatizat de catre S.C. ARHI DESIGN S.R.L., in scopurile legale declarate mai sus, in calitatea acestuia de operator de date cu caracter personal inregistrat cu numarul 30261, conform cu GDPR 679/2016, art. 6 lit. 1, b, si c. Pentru orice alte scopuri de utilizare a datelor cu caracter personal este nevoie sa va exprimati explicit acordul, fie in secventa de sesiune a unei comenzi, fie in contul dumneavoastra de pe site-ul nostru prin bifarea unei casute dedicate.
 
Utilizarea datelor cu caracter personal
1. Scop statistic

    Arhi Design SRL poate folosi datele statistice sau datele anonime rezultate in urma prelucrarii in calitatea sa de operator in urmatoarele scopuri:
realizarii de analize / rapoarte pentru optimizarea modului de navigare incadrul site-ului
realizarii de informari la nivel de interes specific domeniului de activitate
2. Scop promotional/publicitar (de primire pe email/fax/posta/sms a unor informari de tipul):
Voucher (cod promo) de achizitie produse cu discount, cu ocazia zilei de nastere, a unor sarbatori sau evenimente de sezon
Chestionar de satisfactie
Chestionar de feedback
Recomandari bazate pe comenzile precendente
Notificari de sistem
Promotii si oferte (tip newsletter)
Informari despre produse aflate in promotii curente si regasite in isotircul de navigare sau in lista de favorite.
    Utilizarea datelor dumneavoastra cu caracter personal in scopurile prezentate de mai sus se va face doar in conditia in care v-ati exprimat explicit acceptul (acordul) de primire a celor de mai sus, prin bifarea casutei dedicate prezente in secventa de verificare email sau in cadrul plasarii unei comenzi sau in contul dvs. de pe site.

Securitatea datelor colectate
    Arhi Design SRL utilizeaza metode si tehnologii de securitate, impreuna cu politici aplicate salariatilor si proceduri de lucru, inclusiv de control si monitorizare, pentru a proteja datele colectate conform prevederilor legale in vigoare.
 
    Serverele pe care este gazduit site-ul sunt protejate de acces fizic si la distanta limitat, fiind instalate in incinte adecvate tehnic si din punct de vedere al securitatii. Depunem toate eforturile rezonabile, justificate comercial pentru a va proteja datele cu caracter personal colectate, analizam noile tehnologii in domeniu si, atunci cand si daca este cazul, le aplicam in vederea dezvoltarii sistemelor noastre de securitate. De asemenea, infrastructura hardware si software utilizata de catre societatea Arhi Design SRL este periodic analizata din punct de vedere al securitatii.
 
Legaturi externe
    Site-ul poate contine legaturi spre alte website-uri, in afara controlului Arhi Design SRL, website-uri pe care credem ca le veti aprecia ca fiind utile. Daca accesati aceste link-uri, veti accesa/vizita website-uri care pot avea o politica de confidentialitate si termeni si conditii diferite de Arhi Design SRL.
 
Referinte Politici de Confidentialitate
    Daca aveti intrebari legate de Politica de Confidentialitate sau doriti sa fiti informat asupra datelor cu caracter personal prelucrate de catre Arhi Design SRL si care va privesc direct, va rugam sa ne contactati.
 
Termeni si conditii de utilizare
    Va rugam sa accesati si sectiunea Termeni si conditii de utilizare care se aplica de asemenea accesului / vizitei dvs. pe site. Prezentele conditii reprezinta contractul la distanta intre client si vanzator.
 
Legislatie
    Politica de confidentialitate se supune legislatiei romane. In caz de litigiu, se va incerca mai intai o rezolvare pe cale amiabila, in termen de 30 de zile lucratoare de la inregistrarea reclamatiei la sediul Arhi Design SRL. In cazul in care nu se poate ajunge la o intelegere in termenul precizat anterior, va fi considerata competenta instanta judecatoreasca din aceeasi structura administrativa cu sediul Arhi Design SRL.